MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kalafior to źródło przeciwutleniaczy m.in. glukozynolany i...
fot. thraniwen/Pixabay

To dzieje się z Twoim organizmem, kiedy jesz kalafiora. Dlaczego warto włączyć go do swojej diety? Pomaga w odchudzaniu i pracy mózgu

Spożywanie kalafiora może obniżyć ryzyko zachorowania na raka

Kalafior to źródło przeciwutleniaczy m.in. glukozynolany i izotiocyjaniany, które spowalniają wzrost komórek nowotworowych. Znajdziemy w nim także duże ilości witaminy C, która także wykazuje silne działanie antyoksydacyjne. Ponadto zawiera sulforafan, który jak pokazują badania, może wspomagać ochronę przed rakiem okrężnicy i prostaty.

Zobacz również

Koncert laureatów festiwalu Etnotygiel w Kieleckim Centrum Kultury [ZDJĘCIA]

Koncert laureatów festiwalu Etnotygiel w Kieleckim Centrum Kultury [ZDJĘCIA]

Ponad 60 interwencji strażaków po ulewie w Ełku

Ponad 60 interwencji strażaków po ulewie w Ełku

Polecamy

Dinner in the Sky: Kulinarna uczta nad Karkonoszami

Dinner in the Sky: Kulinarna uczta nad Karkonoszami

Puchar Tymbarku. Dzieci z Mazowsza jadą na PGE Narodowy

Puchar Tymbarku. Dzieci z Mazowsza jadą na PGE Narodowy

Uczniowie pojadą na wycieczki szkolne za darmo! Startuje nowy program

Uczniowie pojadą na wycieczki szkolne za darmo! Startuje nowy program